Adjika ze śliwkami i pomidorami na zimę

1 godz. 50 min.
8 porcji
Adżika ze śliwkami i pomidorami na zimę
Fanfo, stock.adobe.com
0

Każda gospodyni domowa, która regularnie gotuje Adjikę, ma swoje subtelności i sekrety przygotowania tej przekąski. Oczywiście też je mam. Na przykład bardzo lubię dodawać śliwkowe pomidory do klasycznego przepisu. Mówię więcej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z odpływów. Umyj i obierz wszystkie warzywa.

Przełóż wszystko przez maszynkę do mięsa lub zmiel blenderem razem z ostrą papryką i czosnkiem.

Wlej olej i gotuj masę przez około 1,5 godziny na małym ogniu.

Dodaj pozostałe składniki i gotuj Adjikę przez kolejne 5 minut.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy