Tak, masz rację: dzisiaj przygotujemy Nutellę śliwkową z kakao na zimę. W rzeczywistości jest to dżem, który jest warzony specjalną technologią z pewnymi dodatkami. Gotowy produkt ma niesamowity aromat, czekoladowy smak i lekką kwaskowatość owocową.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój śliwki na pół, obierz, posiekaj.
Umieść owoce w głębokim rondlu, przykryj cukrem i odłóż na bok na 3 godziny.
Zagotuj na małym ogniu i gotuj przez 15 minut.
Puree masę za pomocą blendera zanurzeniowego.
Włóż patelnię do ognia, gotuj przez 10 minut i pozostaw na 1 godzinę.
Ponownie podpal, dodaj masło, kakao i gotuj przez kolejne 15 minut.
Włóż gorącą Nutellę do wysterylizowanych słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy