Nutella Śliwkowa z kakao na zimę

1 godz. 10 min.
12 porcji
Nutella ze śliwki z kakao na zimę
cegli, stock.adobe.com
0

Tak, masz rację: dzisiaj przygotujemy Nutellę śliwkową z kakao na zimę. W rzeczywistości jest to dżem, który jest warzony specjalną technologią z pewnymi dodatkami. Gotowy produkt ma niesamowity aromat, czekoladowy smak i lekką kwaskowatość owocową.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój śliwki na pół, obierz, posiekaj.

Umieść owoce w głębokim rondlu, przykryj cukrem i odłóż na bok na 3 godziny.

Zagotuj na małym ogniu i gotuj przez 15 minut.

Puree masę za pomocą blendera zanurzeniowego.

Włóż patelnię do ognia, gotuj przez 10 minut i pozostaw na 1 godzinę.

Ponownie podpal, dodaj masło, kakao i gotuj przez kolejne 15 minut.

Włóż gorącą Nutellę do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy