dżem imbirowo-cytrynowy

35 min
1 porcja
Dżem z imbiru i cytryny
Oksana_S, stock.adobe.com
0

Domowy dżem może być nie tylko smaczny, ale także zdrowy. Na przykład taki kęs imbiru i cytryny to tylko magazyn witamin na każdy dzień. W środku zimnej i zimnej pory roku Twoja odporność będzie ci bardzo wdzięczna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej cytrynę wrzącą wodą przez minutę i pokrój w drobną kostkę bezpośrednio ze skórką.

Pokrój imbir w ten sam sposób. Napełnij cukrem, wlej wodę, zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Dodaj cytrynę, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 15-20 minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy