burak z kapustą na zimę w słoikach

1 godz. 30 min.
8 porcji
Burak z kapustą na zimę w słoikach
lena_zajchikova, stock.adobe.com
0

Kilka słoików buraków z kapustą wielokrotnie pomoże Ci, gdy chcesz ugotować swoje ulubione pierwsze danie, ale nie będziesz miał czasu i wysiłku. Stało się tak, że to burak czuje się świetnie w formie kęsa. Dlaczego więc nie skorzystać z tej przewagi?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dowolnie posiekaj lub zetrzyj wszystkie warzywa.

Dodaj wodę, pomidor, cukier i sól. Gotuj buraki przez 20 minut na małym ogniu.

Dodaj ocet i ułóż buraki w czystych, suchych słoikach.

Sterylizuj je przez kolejne 15 minut i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy