przekąski 11.02.2022

marchewka po koreańsku z pieprzem cayenne

15 min
4 porcje
Marchewka po koreańsku z pieprzem cayenne
Julia, stock.adobe.com
0

Na świecie jest wielu koneserów pikantnych przekąsek. Jeśli jesteś jednym z nich, zdecydowanie wypróbuj ten przepis. Koreańska marchewka z papryką jest przygotowywana w bardzo prosty sposób. Sekwencja działań i główne proporcje są opisane w dalszej części przepisu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól, cukier, mieloną kolendrę i wymieszaj.

Przekrój pieprz cayenne na pół, obierz nasiona i drobno posiekaj.

W misce z marchewką dodaj kęs, sok z cytryny, pieprz cayenne i drobno posiekane warzywa.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej do marchewki.

Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, wymieszaj i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy