
I zróbmy dziś bułki z węgorzem! Wszystkie niezbędne produkty można łatwo znaleźć w najbliższym supermarkecie. Czasami duże sklepy tworzą działy, które sprzedają wygodne zestawy, które zawierają nie tylko niezbędne składniki, ale także niezbędne naczynia.
Składniki
- okrągły ryż (gotowane) – 250 g
- krewetki (gotowane) – 200 g
- Węgorz (wędzony) – 100 g
- awokado (duży) – 1 rzecz
- Ser Philadelphia - 150 g
- SOS (Unagi) – 2 art.
- sok z cytryny - 2 art.
- nori - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wędzony węgorz pokrój w cienkie talerze.
Awokado przygotuj, obierz i posiekaj, posiekaj, skrop sokiem z cytryny.
Krewetki opłucz wrzącą wodą i obierz muszle.
Rozłóż bambusową matę, ułóż warstwę ryżu, umieść arkusz nori na wierzchu.
Na szerokiej krawędzi ułóż ser, krewetki i awokado w paski.
Zwinąć ciasną rolkę, przykryć na wierzchu płytkami wędzonego węgorza.
Pokrój bułkę na małe kawałki, połóż na talerzu i polej sosem Unagi.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy