przekąski 19.06.2023

Rolada z wątróbki wołowej

50 min
6 porcji
Roladka z wątróbki wołowej
olgavolodina, stock.adobe.com
0

W naszej rodzinie takie danie jest często przygotowywane na Ferie Zimowe. Rolada z wątroby wołowej powinna mieć czas na zaparzenie w lodówce, więc musisz to zrobić poprzedniej nocy. Czasami dla odmiany używam kolorowego chleba pita.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wątrobę wołową i umieść na patelni.

Napełnij zimną wodą i gotuj przez 30 minut od wrzenia.

Umieść wątrobę na talerzu i ostudź.

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Rozgrzej olej roślinny na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Umieść wątrobę, smażoną cebulę i masło w misce blendera. Zmiel na gładką konsystencję.

Dodaj sól, mielony pieprz, śmietanę i włącz blender na kolejne 2 minuty.

Rozłóż chleb pita na stole, ułóż grubą warstwę pasztetu z wątroby i spłaszcz.

Zwiń rolkę, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 6 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy