Klasyczny Tatar jest zrobiony z surowego mięsa. Może to być świeża cielęcina, a może coś jeszcze bardziej niezwykłego i oryginalnego. Na przykład taki tatar z dziczyzny to prawdziwy przysmak, który spodoba się nawet smakoszom.
Składniki
- dziczyzna - 200 g
- szalotka - 0.5 kawałki
- korniszony (marynowane posiekane) – 2 art.
- kapary - 2 art.
- żółtka - 2 kawałki
- musztarda Dijon - 1 łyżeczka
- Tabasco - 2-4 krople
- ocet winny - 0.5 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 20 ml
- przyprawy i przyprawy - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zdejmij dziczyznę i drobno posiekaj w kostkę.
Zmiel kapary, szalotki i korniszony. Wymieszaj z dziczyzną.
Dodaj pozostałe składniki oprócz żółtek i wymieszaj.
Ułóż Tatar na talerzach za pomocą kokilek.
Dodaj całe żółtka i udekoruj do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy