Pasztety warzywne to osobna uczta. Są smaczne, zdrowe, dość dietetyczne. Jest to również nowy, oryginalny sposób na pokonanie serwowania warzyw, nawet dla tych,którzy ich nie lubią. Tym razem podzielę się przepisem na dynię z czosnkiem i topionym serem.
Składniki
- Dynia - 400 g
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- masło - 50 g
- ser topiony - 200 g
- papryka - 0.5 łyżeczka
- gałka muszkatołowa - 2 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę i czosnek, smaż przez kilka minut na maśle.
Dodaj pokrojoną dynię i smaż do miękkości przez kolejne 15 do 20 minut.
Zmiel wszystko blenderem z topionym serem.
Dopraw pasztet.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy