przekąski 05.07.2023

pasztet z wątróbki dorsza z jajkiem

10 min
2 porcje
Pasztet z wątroby dorsza z jajkiem
valentinamaslova, stock.adobe.com
0

Jeśli chodzi o dania dla smakoszy, wielu od razu pamięta pasztet z wątroby dorsza z jajkiem. Okazuje się, że jest bardzo prosty w przygotowaniu w domu. Wymaga to blendera zanurzeniowego i 10 minut wolnego czasu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Otwórz słoik z wątróbką dorsza, spuść olej.

Posiekaj marchewkę i obraną cebulę.

Umieść warzywa na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i smaż do miękkości.

Obierz jajka i spłucz.

Włóż wątrobę dorsza, smażenie i jajka na twardo do miski. Puree za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładkie.

Posyp pieprzem, solą i dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy