Jeśli chodzi o dania dla smakoszy, wielu od razu pamięta pasztet z wątroby dorsza z jajkiem. Okazuje się, że jest bardzo prosty w przygotowaniu w domu. Wymaga to blendera zanurzeniowego i 10 minut wolnego czasu.
Składniki
- wątroba dorsza (puszka) – 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- marchew - 100 g
- cebula - 100 g
- Olej roślinny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 6 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Otwórz słoik z wątróbką dorsza, spuść olej.
Posiekaj marchewkę i obraną cebulę.
Umieść warzywa na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i smaż do miękkości.
Obierz jajka i spłucz.
Włóż wątrobę dorsza, smażenie i jajka na twardo do miski. Puree za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładkie.
Posyp pieprzem, solą i dobrze wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy