przekąski 21.07.2023

kapusta po koreańsku z burakami

45 min
4 porcje
Kapusta po koreańsku z burakami
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Uwielbiam koreańską kapustę z burakami nie tylko ze względu na smak, ale także ze względu na niezwykły wygląd. Taki jasny odcień-i to bez żadnych barwników i dodatków. Bardzo przyjemna przekąska na codzienny rodzinny obiad lub na świąteczny stół.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę i buraki w dowolny dogodny sposób.

Zmiel czosnek.

Wymieszaj wszystko z solą i pozostaw sok na pół godziny.

Ponownie wymieszaj. Dodaj wszystkie składniki oprócz oleju.

Zagotuj olej, wlej do kapusty i jeszcze raz wymieszaj.

Pozostaw kapustę pod prasą na noc lub lepiej na jeden dzień.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy