Uwielbiam koreańską kapustę z burakami nie tylko ze względu na smak, ale także ze względu na niezwykły wygląd. Taki jasny odcień-i to bez żadnych barwników i dodatków. Bardzo przyjemna przekąska na codzienny rodzinny obiad lub na świąteczny stół.
Składniki
- kapusta - 1 kg
- Burak - 2 kawałki
- sól - 2 łyżeczka
- Olej roślinny - 70 ml
- czosnek - 4 ząbki
- cukier - 2 art.
- mielona kolendra - 1.5 łyżeczka
- suszone chili - 0.5 CZ. l.
- ocet - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę i buraki w dowolny dogodny sposób.
Zmiel czosnek.
Wymieszaj wszystko z solą i pozostaw sok na pół godziny.
Ponownie wymieszaj. Dodaj wszystkie składniki oprócz oleju.
Zagotuj olej, wlej do kapusty i jeszcze raz wymieszaj.
Pozostaw kapustę pod prasą na noc lub lepiej na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy