Dawno, dawno temu shawarma stała się jednym z najpopularniejszych dań na szybką przekąskę. I to nie tylko w krajach, w których był pierwotnie przygotowywany, ale także na całym świecie. Nic dziwnego, że ciągle pojawiają się coraz to nowe przepisy, takie jak ten z kurczakiem i ananasem.
Składniki
- Pita - 3 liścia
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- sałata - 3 liścia
- papryka - 1 rzecz
- ananas - 150 g
- sos pomidorowy - 100 g
- ser - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filet z kurczaka ubić, doprawić, smażyć z obu stron na złoty kolor i cienko pokroić.
Cienko pokrój warzywa, posiekaj ananasy i zetrzyj ser.
Posmaruj chleb pita sosem pomidorowym, ułóż liście sałaty, a następnie resztę nadzienia.
Posyp startym serem, zwiń shawarmę i smaż na suchej patelni przez kilka minut z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy