przekąski 25.07.2023

Grzyby Enoki po koreańsku

15 min
2 porcje
Grzyby Enoki po koreańsku
bhaskar, stock.adobe.com
0

Po raz pierwszy spróbowałem pikantnej przekąski od mojej przyjaciółki i nawet nie zdawałem sobie sprawy, z czego jest zrobiona. Okazało się, że to Koreańskie grzyby Enoki. Od tego czasu często je gotuję, eksperymentując z przyprawami, różnymi sosami i innymi dodatkami. Spróbuj, może Ci się spodobają!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grzyby Enoki przygotuj, połóż na sicie, sparz wrzącą wodą, a następnie spłucz zimną wodą.

Posiekaj marchewki, zioła, obraną cebulę i czosnek.

Wymieszaj wszystkie półfabrykaty w misce.

Dodaj gorący olej, mielony pieprz, sól, sosy i ocet.

Wymieszaj i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy