Miłośnicy oryginalnych przekąsek z pewnością będą zachwyceni tak pięknym i pysznym przepisem. Nawet jeśli połączenie sera z orzechami cię nie zaskoczy, założę się, że najczęściej są to orzechy włoskie. Ale co z pistacjami? A jeśli dodasz więcej winogron?
Składniki
- Winogrona - 300 g
- pistacje - 100 g
- Ser Brie - 60 g
- parmezan - 25 g
- ser topiony - 200 g
- ser śmietankowy - 100 g
- majonez (lekki) – 25 g
- pietruszka (posiekany) – 1 art.
- papryka - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj parmezan i ser topiony, dodaj tam również posiekane Brie i wymieszaj.
Dodaj ser śmietankowy i majonez i ponownie wymieszaj całą masę.
Dodaj do niego posiekaną natkę pietruszki i paprykę i uformuj małe ciasta.
Włóż winogrona do każdej tortilli i zwiń kulki.
Zmiel pistacje i zwiń w nie kulki serowe.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy