Jeśli kochasz ryż, możesz dodać go do forshmak. Jest tutaj tak samo odpowiedni, jak w innych przekąskach z solonych ryb lub konserw rybnych. Tylko nie przesadzaj z ilością, aby zrobić forshmak z ryżem, a nie ryż z forshmak.
Składniki
- śledź (filet) – 600 g
- ryż (gotowane) – 80-100 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- jabłka - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 2 art.
- ocet - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż i jajka z wyprzedzeniem, aby ostygły.
Obierz cebulę i jabłko, grubo posiekaj śledzie i przepuść wszystko przez maszynę do mięsa.
Przepuść jajka przez maszynkę do mięsa, dodaj ryż, olej, ocet i przyprawy i wymieszaj forshmak.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy