lecho z zielonej papryki na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho z zielonej papryki na zimę
0

Lato to czas zbiorów świeżych warzyw i owoców, ale co zrobić, gdy minie sezon? Jednym z rozwiązań jest zaopatrzenie się w Preparaty warzywne, a wśród nich lecho z zielonej papryki na zimę. Może być używany jako samodzielne danie lub dodawany do innych przepisów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa i zagotuj puree.

Dodaj zieloną paprykę pokrojoną w paski i posiekaną ostrą paprykę.

Wlej olej, gotuj przez 10 minut i dodaj startą marchewkę i drobno posiekaną cebulę.

Gotuj przez kolejne 25 minut, a następnie dodaj sól, przyprawy i esencję octu.

Gotuj lecho przez kolejne 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy