adjika z tarniny na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Adżika z tarniny na zimę
GKMF53, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz oryginalne zimowe półfabrykaty? W takim przypadku radzę zwrócić uwagę na ten przepis. Adjika z cierni na zimę-dokładnie to, co możesz zaskoczyć! Przynajmniej warto spróbować przynajmniej raz, a dopiero potem zdecydować o własnej opinii.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz tarninę, dodaj parasole koperkowe i 0.5 szklanki wody i gotuj przez 20-30 minut, mieszając.

10 minut przed końcem dodaj wszystkie przyprawy.

Zmiel masę przez sito i dodaj posiekaną paprykę z czosnkiem. Zagotuj Adjikę na kuchence do pożądanej gęstości.

Dodaj posiekane warzywa, wymieszaj i włóż Adjikę do sterylnych słoików.

Gotuj je przez kolejne 15 minut w garnku z wodą i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy