abchaska adżika na zimę

20 min
6 porcji
Abchaska adżika na zimę
Igor, stock.adobe.com
0

Znanych jest wiele przepisów na przyprawę do pieczenia. Abchaska adżika na zimę jest przygotowywana z ostrej papryki i czosnku. Nie trzeba go gotować. Wystarczy posiekać warzywa, wymieszać z przyprawami i zamknąć w przygotowanych słoikach. Przedmiot obrabiany jest doskonale przechowywany nawet w temperaturze pokojowej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zawiąż ostrą paprykę w pęczki i zawieś na 2-3 dni na słońcu.

Pokrój ostrą paprykę wzdłuż i obierz nasiona.

Rozłóż czosnek na ząbki i obierz.

Zmiel ostrą paprykę i czosnek w blenderze.

Zetrzyj sól i przyprawy w moździerzu.

Wymieszaj oba półfabrykaty i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy