kompot z arbuza na zimę bez sterylizacji

20 min
2 porcje
Kompot z arbuza na zimę bez sterylizacji
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Czy zastanawiałeś się kiedyś, czy możesz też zrobić kompot z arbuza? Zdecydowanie radzę spróbować przy okazji! Co więcej, jest szczególnie dobry nie w postaci codziennego napoju, ale w postaci przygotowania na zimę. Mówię Ci, jak obejść się bez sterylizacji.

Składniki

  • arbuz (miazga) – 2 kg
  • woda - 2 L
  • cukier - 2 szklanki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z cukrem.

Pokrój miąższ arbuza na kawałki i wyślij do syropu.

Doprowadzić do ponownego wrzenia i gotować przez kolejne 3-4 minuty.

Włóż arbuza do czystych słoików.

Ponownie zagotuj syrop i wlej na wierzch.

Zwiń słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy