kawior z bakłażana i pieprzu na zimę

1 godz. 20 min.
4 porcje
Kawior z bakłażana i pieprzu na zimę
valentinamaslova, stock.adobe.com
0

Ulubiony kawior warzywny jest dobry o każdej porze roku, w tym zimą. Ale znalezienie niedrogiego bakłażana i papryki w zimie jest bardzo problematyczne. Dlatego lepiej jest wcześniej zaopatrzyć się w taki przedmiot i jak to zrobić, powiem ci dalej.

Składniki

  • bakłażany - 3 kawałki
  • pomidory - 3 kawałki
  • papryka - 3 kawałki
  • cebula - 1 rzecz
  • czosnek - 2 ząbki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • Zieleń (posiekany) – 2 art.
  • papryka - 1 CZ. l.
  • sól - 1 łyżeczka
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.
  • Olej roślinny - 100 ml
  • ocet - 60 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz bakłażany i pomidory i przepuść wszystkie warzywa przez maszynę do mięsa.

Dodaj masło, cukier i sól i gotuj wszystko razem przez 45 minut.

Dodaj przyprawy, czosnek i zioła i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

5 minut przed końcem wlej ocet.

Zwiń kawior w sterylne słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy