lecho na soku pomidorowym na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho na soku pomidorowym na zimę
Natalia Hanin, stock.adobe.com
0

Dzisiaj chcę podzielić się z wami wyjątkowym przepisem na lecho w puszkach, który będzie prawdziwym darem niebios dla każdego, kto ceni połączenie smaku i korzyści. Jego zaletą jest to, że gotuje się go na soku pomidorowym, co jest znacznie łatwiejsze i szybsze niż w przypadku świeżych pomidorów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj sok pomidorowy, dodaj sól i cukier i gotuj przez 15 minut.

Pokrój oba rodzaje papryki i wyślij do soku. Dusić lecho przez kolejne pół godziny.

5 minut przed końcem dodaj przyprawy i ocet.

Zwiń lecho w wysterylizowane słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy