Dzisiaj chcę podzielić się z wami wyjątkowym przepisem na lecho w puszkach, który będzie prawdziwym darem niebios dla każdego, kto ceni połączenie smaku i korzyści. Jego zaletą jest to, że gotuje się go na soku pomidorowym, co jest znacznie łatwiejsze i szybsze niż w przypadku świeżych pomidorów.
Składniki
- sok pomidorowy - 1.5 L
- papryka - 1.2 kg
- ostra czerwona papryka - 200 g
- sól - 1 art.
- cukier - 2 art.
- ocet - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj sok pomidorowy, dodaj sól i cukier i gotuj przez 15 minut.
Pokrój oba rodzaje papryki i wyślij do soku. Dusić lecho przez kolejne pół godziny.
5 minut przed końcem dodaj przyprawy i ocet.
Zwiń lecho w wysterylizowane słoiki na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy