Cezar z krewetkami i jajami przepiórczymi to prawdziwy magazyn zdrowego białka. Okazuje się bardzo satysfakcjonujący i oryginalny. Aby nie zagłuszyć smaku potraw, użyj jogurtu bez dodatków lub oliwy z oliwek jako dressingu.
Składniki
- Mieszanka sałatek - 200 g
- krewetki - 200 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- jaja przepiórcze - 4-6 sztuk
- parmezan - 100 g
- krakersy - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz krewetki i smaż z przyprawami do smaku. To dosłownie kilka minut z każdej strony.
Gotuj jajka przepiórcze 3-4 minuty po ugotowaniu, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój.
Połóż mieszankę sałatkową na talerzach, a na niej wszystkie inne składniki.
Posyp Cezara startym parmezanem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy