sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; bransoletka z granatu & 187; z tuńczykiem

25 min
6 porcji
Sałatka
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Każda gospodyni chce zaskoczyć gości nie tylko smakiem potraw, ale także oryginalną prezentacją. Zarówno sałatka "bransoletka z granatu"doskonale poradzi sobie z jednym, jak i drugim. Możesz go ugotować na różne sposoby, ale proponuję dzisiaj wypróbować przepis z tuńczykiem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połóż tuńczyka na talerzu i rozgnieć widelcem.

Buraki, ziemniaki, marchewki obrać i zetrzeć.

Obierz cebulę i posiekaj.

Umieść szklankę na środku szerokiego talerza. Pozwoli to nadać sałatce kształt pierścienia.

Połóż połowę buraków, pieprz, sól i posmaruj majonezem.

Następnie ułóż tuńczyka, cebulę i marchewkę. Ponownie pieprz, sól i posmaruj majonezem.

Ułóż ziemniaki, a następnie pozostałe buraki. Dodaj sól, pieprz i posmaruj majonezem ze wszystkich stron.

Udekoruj ziarnami granatu, lekko ubij dłonią i delikatnie wyjmij szklankę. Zaparz sałatkę przez 1,5-2 godziny w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy