Każda gospodyni chce zaskoczyć gości nie tylko smakiem potraw, ale także oryginalną prezentacją. Zarówno sałatka "bransoletka z granatu"doskonale poradzi sobie z jednym, jak i drugim. Możesz go ugotować na różne sposoby, ale proponuję dzisiaj wypróbować przepis z tuńczykiem!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połóż tuńczyka na talerzu i rozgnieć widelcem.
Buraki, ziemniaki, marchewki obrać i zetrzeć.
Obierz cebulę i posiekaj.
Umieść szklankę na środku szerokiego talerza. Pozwoli to nadać sałatce kształt pierścienia.
Połóż połowę buraków, pieprz, sól i posmaruj majonezem.
Następnie ułóż tuńczyka, cebulę i marchewkę. Ponownie pieprz, sól i posmaruj majonezem.
Ułóż ziemniaki, a następnie pozostałe buraki. Dodaj sól, pieprz i posmaruj majonezem ze wszystkich stron.
Udekoruj ziarnami granatu, lekko ubij dłonią i delikatnie wyjmij szklankę. Zaparz sałatkę przez 1,5-2 godziny w lodówce.