półfabrykaty na zimę
20.04.2023
grzybowa solanka z kapustą i pomidorami na zimę
1 godz. 0 min.
8 porcji
To kompletne danie, które wystarczy podgrzać przed podaniem. Przygotowanie mieszanki grzybowej z kapustą i pomidorami zajmie nieco ponad godzinę. Zimą otworzysz słoik i będziesz cieszyć się wynikami swojej pracy.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby, pomidory, kapustę i obraną cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 5 minut.
Dodaj pomidory, czarny pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Piecz grzyby osobno przez 10 minut.
Wymieszaj oba półfabrykaty w głębokim kotle, dodaj sól, kapustę, wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.
Rozłóż gorącą mieszankę do słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy