grzybowa solanka z kapustą i pomidorami na zimę

1 godz. 0 min.
8 porcji
Grzybowa solanka z kapustą i pomidorami na zimę
0

To kompletne danie, które wystarczy podgrzać przed podaniem. Przygotowanie mieszanki grzybowej z kapustą i pomidorami zajmie nieco ponad godzinę. Zimą otworzysz słoik i będziesz cieszyć się wynikami swojej pracy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby, pomidory, kapustę i obraną cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 5 minut.

Dodaj pomidory, czarny pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.

Piecz grzyby osobno przez 10 minut.

Wymieszaj oba półfabrykaty w głębokim kotle, dodaj sól, kapustę, wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.

Rozłóż gorącą mieszankę do słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy