lecho z ogórków na zimę bez sterylizacji

40 min
10 porcji
Lecho z ogórków na zimę bez sterylizacji
sapunovaphoto, stock.adobe.com
0

Brak cukinii i bakłażana? Nie ma znaczenia, doskonałe lecho można przygotować z ogórków. Nawet przerośnięte i skręcone warzywa są używane. Obierz je, usuń rdzeń z nasionami i zabierz się do pracy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ogórki, paprykę i cebulę obrać, pokroić.

Przełóż pomidory przez sokowirówkę.

Wymieszaj sok pomidorowy z przyprawami, cukrem i solą. Gotuj przez 10 minut.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj ogórki, paprykę, posiekany czosnek i smażenie do gotującego się soku. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.

Wlej ocet i natychmiast wyłącz ogrzewanie.

Rozłóż lecho w wysterylizowanych słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy