
Jeśli nadal nie wiesz, jak zachować świeżość maliny moroszki, smaczną i pełną zdrowych witamin, powinieneś przyjrzeć się temu przepisowi. Moroszka we własnym soku z cukrem to świetna opcja na zachowanie jagód na zimę.
Składniki
- moroszka - 1 kg
- cukier - 1 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jagody, pozwól wodzie spłynąć i zacznij robić dżem.
Weź 4 półlitrowe słoiki i złóż jagody. Warstwa jagód, warstwa cukru i tak dalej do samej góry.
Włóż słoiki do piekarnika nagrzanego do 110C na 20 minut. Moroszka zacznie wypuszczać sok, a cukier się stopi.
Po 20 minutach musisz zwiększyć temperaturę do 140C. przytrzymaj dżem przez kolejne 20 minut, wyjmij i zwiń słoiki. Wyślij do ostygnięcia w ciemnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy