język teściowej z cukinii z czosnkiem na zimę

1 godz. 10 min.
8 porcji
Język teściowej z cukinii z czosnkiem na zimę
0

Moja rodzina uwielbia tę przekąskę, więc jest dużo do zrobienia. Język teściowej z cukinii z czosnkiem jest koniecznie podawany na świątecznym stole. Małe bułki o cudownym aromacie przyciągają uwagę wszystkich i zawsze znikają ze stołu jako pierwsze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie talerze.

Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

Obierz czosnek, posiekaj i wymieszaj z solą.

Posmaruj cukinię czosnkiem i zwiń w bułki.

Pokrój pomidory i obraną cebulę.

Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.

Dodaj pomidory, przyprawy i cukier. Dusić przez 10 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Ułóż warstwy smażenia i bułek z cukinii w słoikach.

Sterylizuj przez 20 minut, dodaj ocet i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy