kawior z cukinii i bakłażana na zimę

1 godz. 5 min.
10 porcji
Kawior z cukinii i bakłażana na zimę
03d3114e, stock.adobe.com
0

Kiedy nie ma czasu na przygotowanie obiadu, słoik kawioru warzywnego pomaga zdrowo. I nie trzeba go kupować, ponieważ gotowanie pysznych konserw jest tak proste! Dzielę się sprawdzonym przepisem na kawior z cukinii i bakłażana.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obrać bakłażany, pokroić w kostkę i zalać osoloną wodą przez 15 minut.

Pokrój cukinię, pomidory, natkę pietruszki i obraną cebulę.

W głębokim kotle rozgrzej olej, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj cukinię, bakłażana i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj pomidory, natkę pietruszki i gotuj przez kolejne 10 minut.

Zmiksuj masę za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładka.

Sól, pieprz, wyciśnij czosnek przez prasę i podgrzewaj wszystko razem przez 5-7 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast włóż do czystych słoików. Zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy