Z czerwoną rybą każde danie zamienia się w arcydzieło. Zrób tę wspaniałą sałatkę i przekonaj się sam! Marynowana cebula dodaje szczególnej pikanterii. Pokrój go niezbyt drobno. Pozwoli to zachować soczystość i sprawi, że będzie jeszcze bardziej chrupiąca.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 150 g
- ziemniaki (gotowane) – 150 g
- sałata - 100 g
- ogórki (słone) – 2 kawałki
- cebula fioletowa (duży) – 1 rzecz
- ocet winny - 1 art.
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- mielona kolendra - do smaku
- cukier - 0,5 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę, ogórki i obrane ziemniaki.
Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Obierz fioletową cebulę i posiekaj.
Połącz cebulę, cukier, mieloną kolendrę i ocet winny. Przykryj pokrywką przez 10 minut.
Połącz ryby, ziemniaki, liście sałaty, cebulę i ogórki.
Dodaj sól, olej roślinny i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy