sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwonej ryby, ziemniaków i marynowanej cebuli

15 min
3 porcje
Sałatka z czerwonej ryby, ziemniaków i marynowanej cebuli
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Z czerwoną rybą każde danie zamienia się w arcydzieło. Zrób tę wspaniałą sałatkę i przekonaj się sam! Marynowana cebula dodaje szczególnej pikanterii. Pokrój go niezbyt drobno. Pozwoli to zachować soczystość i sprawi, że będzie jeszcze bardziej chrupiąca.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę, ogórki i obrane ziemniaki.

Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Obierz fioletową cebulę i posiekaj.

Połącz cebulę, cukier, mieloną kolendrę i ocet winny. Przykryj pokrywką przez 10 minut.

Połącz ryby, ziemniaki, liście sałaty, cebulę i ogórki.

Dodaj sól, olej roślinny i delikatnie wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy