Dobra gospodyni zawsze ma w magazynie kilka słoików pysznej przekąski warzywnej. Dobrą opcją może być sałatka z bakłażana z pomidorami. Z dodatkiem czosnku i ziół warzywa są umiarkowanie pikantne, bardzo aromatyczne i smaczne.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Na każdym pomidorze wykonaj nacięcie w kształcie krzyża, zalej wrzącą wodą i obierz.
Pokrój bakłażana, pomidory, zioła i obrany czosnek.
Połącz wszystkie półfabrykaty w głębokim rondlu, dodaj masło, cukier i sól.
Ułóż sałatkę w słoikach i sterylizuj przez 15 minut.
Ostrożnie wyjmij słoiki z wanny do sterylizacji, do każdego dodaj trochę octu.
Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy