Mimo całej swojej prostoty danie okazuje się smaczne i piękne. Pamiętaj, aby używać konserw rybnych w pomidorach – w ten sposób nie potrzebujesz sosu. Możesz tylko dodać trochę przypraw do smaku.
Składniki
- konserwy rybne (w pomidorach) – 2 banki
- trawa cytrynowa - 4 gałązki
- marchew - 2 kawałki
- szczypiorek - 3 pióra
- pietruszka - 4 gałązki
- mięta - 4 gałązki
- szalotka - 2 kawałki
- Chili - 2 kawałki
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- Limonka - 1 rzecz
- olej sezamowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce lub cienko pokrój.
Umieść rybę bezpośrednio z sosem pomidorowym na talerzach i dodaj do niej marchewki.
Drobno posiekaj wszystkie warzywa, szalotkę i chili, a także Wyślij do sałatki.
Skrop sokiem z limonki i skrop olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy