Wołowina z figami to wyrafinowane połączenie, które zachwyci nawet smakoszy. Zwłaszcza w tak spektakularnej formie, jak ta sałatka jest podawana. Nie żałuj, że poświęcisz trochę więcej czasu na prezentację – a wynik na pewno przekroczy oczekiwania.
Składniki
- wołowina - 250 g
- Mieszanka sałatek (lub dowolna zieleń do smaku) – 150 g
- cukinia - 2 kawałki
- figi - 4 kawałki
- oliwki - 2 garści
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ocet balsamiczny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usmaż lub upiecz wołowinę, aby pozostała różowa w środku. Pokrój w cienkie plasterki.
Cukinię pokroić w plasterki i usmażyć z obu stron.
Dodaj mieszankę sałatkową, oliwki i połówki fig.
Dopraw sałatkę do smaku i skrop balsamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy