Ta sałatka najlepiej podawać na ciepło, ponieważ oprócz małży są w niej smażone ziemniaki. Następnie powiem ci, co jeszcze dodać i jak prawidłowo go ugotować, aby był naprawdę pyszny.
Składniki
- młode ziemniaki - 250 g
- małże - 250 g
- krewetki - 250 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- czosnek - 2 ząbki
- kolendra - 4 gałązki
- sok z limonki - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój małe ziemniaki na pół lub w pierścienie i smaż z obu stron na oliwie z oliwek na średnim ogniu.
Smaż małże osobno, aż będą złote. Krewetki również smażyć lub gotować przez kilka minut.
Posiekaj zioła i czosnek, posyp sałatkę. Skrop wszystko sokiem z limonki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy