Wątróbka drobiowa jest niesamowicie połączona z wieloma potrawami, dlatego często dodaje się ją do sałatek. W tym celu lepiej kupić schłodzoną wątrobę. Zwróć uwagę na jej wygląd. Powinien być piękny brązowo-bordowy.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 400 g
- grejpfrut - 1 rzecz
- pomarańcza - 1 rzecz
- Mieszanka sałatek - 200 g
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomarańczę, grejpfruta, białe folie i podziel na plasterki.
Opłucz wątróbkę drobiową i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.
Smaż wątrobę na oleju roślinnym do miękkości. Na koniec pieprz i sól.
Połącz wątróbkę drobiową, grejpfruta, pomarańczę i sałatkę.
Dodaj zmielony pieprz, sól i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy