Kolejny ciekawy przepis na świąteczny stół. Ugotuj indyka w osolonej wodzie i pozostaw w płynie, aż całkowicie ostygnie. Dzięki temu mięso będzie bardzo soczyste. Możesz doprawić majonezem, kwaśną śmietaną lub jogurtem greckim.
Składniki
- Indyk (gotowane) – 300 g
- ser (solidny) – 100 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- ziemniaki (gotowane) – 2 kawałki
- ogórki - 150 g
- koperek - 3 gałązki
- ocet winny - 1 art.
- majonez (sałatka) – 50 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój w kostkę indyka, ogórki, obrane jajka i ziemniaki.
Zetrzyj twardy ser, posiekaj koperek.
Ogórki, koperek, ocet winny wymieszaj i pozostaw na 10 minut.
W osobnej misce połącz indyka, ziemniaki, jajka, ser i marynaty.
Dodaj sól, mielony pieprz, majonez i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy