sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem z zielonym groszkiem

25 min
4 porcje
Śledź pod futrem z zielonym groszkiem
New Africa, stock.adobe.com
0

Proponuję dziś ugotować oryginalnego śledzia pod futrem. Ta sałatka nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych i dużo czasu. Jedyną trudnością jest tylko przygotowanie i pokrojenie śledzia. Dlatego często kupuję gotowy filet!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój śledzie na małe kawałki. Ugotowane warzywa zetrzyj na grubej tarce, posiekaj cebulę nożem.

Na szerokim talerzu ułóż warstwy śledzia, cebuli i ziemniaków. Sól, pieprz i posmaruj majonezem. Dodaj marchewki i zielony groszek.

Ułóż górną warstwę sałatki z buraków zmieszanych z majonezem.

Udekoruj gotową sałatkę gałązką pietruszki i wstaw do lodówki na 1,5-2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy