Ponownie szukasz czegoś wyjątkowego na wakacje? Spróbuj tej sałatki! Niesamowite połączenie składników na pewno cię nie zawiedzie. Rzodkiewki koniecznie spłucz. Pomoże to pozbyć się specyficznego zapachu i goryczy.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 300 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- rzodkiewka - 150 g
- ziemniaki (gotowane) – 200 g
- zielony groszek - Polbank
- ogórki kiszone - 150 G
- szczypiorek - 2 stem
- ocet winny - 1 łyżeczka
- majonez - 80 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój w kostkę czerwoną rybę, pikle, obrane jajka i ziemniaki.
Zmiel rzodkiewkę, opłucz i skrop octem winnym.
Zielony groszek wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.
Wymieszaj ziemniaki, ryby, groszek, ogórki, rzodkiewki i jajka.
Dodaj sól, mieloną, pieprz, majonez i delikatnie wymieszaj.
Połóż sałatkę na talerzu i grubo posyp posiekaną zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy