sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwonej ryby, rzodkiewki, ziemniaków i pikli

20 min
5 porcji
Sałatka z czerwonej ryby, rzodkiewki, ziemniaków i pikli
Iryna, stock.adobe.com
0

Ponownie szukasz czegoś wyjątkowego na wakacje? Spróbuj tej sałatki! Niesamowite połączenie składników na pewno cię nie zawiedzie. Rzodkiewki koniecznie spłucz. Pomoże to pozbyć się specyficznego zapachu i goryczy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój w kostkę czerwoną rybę, pikle, obrane jajka i ziemniaki.

Zmiel rzodkiewkę, opłucz i skrop octem winnym.

Zielony groszek wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Wymieszaj ziemniaki, ryby, groszek, ogórki, rzodkiewki i jajka.

Dodaj sól, mieloną, pieprz, majonez i delikatnie wymieszaj.

Połóż sałatkę na talerzu i grubo posyp posiekaną zieloną cebulą.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy