tkemali z czerwonej śliwki wiśniowej na zimę po gruzińsku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Tkemali z czerwonej śliwki wiśniowej na zimę po gruzińsku
shintartanya, stock.adobe.com
0

Uwielbiam gruziński tkemali i uwielbiam próbować z nim szerokiej gamy przepisów. Na przykład, oto świetna opcja z czerwonej śliwki wiśniowej. Umiarkowanie kwaśny, umiarkowanie słodki, umiarkowanie pikantny-idealny sos do mięsa, ziemniaków, drobiu, przekąsek i wielu innych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki wiśniowej. Przykryj solą i cukrem, zagotuj i gotuj przez 15 minut.

Zmiel masę przez sito lub zmiel blenderem.

Zmiel czosnek, szczelinę i ostrą paprykę osobno w blenderze. Dodaj śliwkę wiśniową.

Dopraw obrabiany przedmiot, gotuj przez kolejne 10 minut i zwiń tkemali w wysterylizowanych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy