Wolę dodawać do pizzy pomidory koktajlowe o ich wyrazistym słodkawym smaku. Ponadto tym razem proponuję użyć pieczarek i więcej sera. A jak wszystko pięknie ugotować, Czytaj dalej.
Składniki
- woda - 4 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól - 1 szczypta
- mąka - 3-4 art.
- Mozzarella - 40 g
- parmezan - 40 g
- sos pomidorowy - 3 art.
- pomidory koktajlowe - 4 kawałki
- pieczarki - 3-4 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz wodę, masło, sól i przesianą mąkę. Ciasto wyłożyć na patelnię i posmarować sosem pomidorowym.
Ułóż kawałki mozzarelli, krążki wiśni i talerze pieczarek. Posyp wszystko startym parmezanem.
Gotuj pizzę pod przykryciem przez 12-15 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy