pieczenie 15.02.2022

naleśniki w piekarniku

35 min
4 porcje
Naleśniki w piekarniku
murziknata, stock.adobe.com
0

Kiedy mam więcej wolnego czasu, gotuję naleśniki w piekarniku. Lepiej piec je w specjalnych foremkach, ale nawet bez nich okazuje się całkiem nieźle. Piekarnik powinien być wcześniej dobrze rozgrzany, wtedy ciasto nie będzie miało czasu się rozmazać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz ciepłe mleko, drożdże, cukier puder i 2 łyżki mąki. Odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce.

Ubij jajko solą, śmietaną i wanilią.

Dodaj ciasto i przesianą mąkę. Dobrze wymieszaj, przykryj ręcznikiem i odłóż na bok na 40-60 minut.

Na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia ułóż przyszłe placki. Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy