Delikatny ser Adyghe z przyjemnym finiszem jest idealny do robienia chaczapuri. Co więcej, dla tak prostej i wszechstronnej opcji na patelni. Złap sprawdzony przepis na każdy dzień!
Składniki
do testu:
- mąka - 2.5 szklanki
- kefir - 1 szkło
- jaja kurze - 1 rzecz
- soda spożywcza - 1 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
- ser (tarty) – 100 g
do nadzienia:
- ser Adyghe - 200 g
- ser - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagnieść gładkie ciasto ze wszystkich składników i odstawić na 10 minut.
Zetrzyj oba rodzaje sera do nadzienia i wymieszaj.
Podziel ciasto na części, zwiń w tortille i umieść tortillę na patelni.
Smażyć z jednej strony na złoty kolor, odwrócić i posypać serem do nadzienia.
Kontynuuj smażenie chaczapuri pod przykryciem, aż będzie miękkie.
Zrób to samo z resztą tortilli.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy