pieczenie 22.01.2022

naleśniki z tuńczykiem i ziołami

40 min
4 porcje
Naleśniki z tuńczykiem i ziołami
alex9500, stock.adobe.com
0

Naleśniki z nadzieniem to jedno z głównych dań kuchni rosyjskiej. Ale wcale nie trzeba ograniczać się do zwykłego twarogu lub kurczaka z grzybami. Oferuję ci Mój ulubiony przepis-z tuńczykiem i świeżymi aromatycznymi ziołami!

Składniki

na naleśniki:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka mikserem elektrycznym na Jasną pianę, dodaj mleko i ubijaj jeszcze przez minutę.

Włóż przesianą mąkę, cukier i sól do ciasta i ponownie ubij.

Na koniec dodaj stopione masło, wymieszaj i pozostaw ciasto na pół godziny.

Usmaż cienkie naleśniki na suchej patelni z obu stron i pozostaw do ostygnięcia.

Pokrój cebulę, zalej ją wrzącą wodą i wyślij do blendera. Dodaj posiekane zioła, musztardę, sól i pieprz i posiekaj.

Wymieszaj masę cebulową z tuńczykiem w puszce.

Zawiń nadzienie w naleśniki w dowolny dogodny sposób i podawaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy