Naleśniki z nadzieniem to jedno z głównych dań kuchni rosyjskiej. Ale wcale nie trzeba ograniczać się do zwykłego twarogu lub kurczaka z grzybami. Oferuję ci Mój ulubiony przepis-z tuńczykiem i świeżymi aromatycznymi ziołami!
Składniki
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 80 g
- mleko - 200 ml
- sól - 1 szczypta
- cukier - 0.5 łyżeczka
- masło - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka mikserem elektrycznym na Jasną pianę, dodaj mleko i ubijaj jeszcze przez minutę.
Włóż przesianą mąkę, cukier i sól do ciasta i ponownie ubij.
Na koniec dodaj stopione masło, wymieszaj i pozostaw ciasto na pół godziny.
Usmaż cienkie naleśniki na suchej patelni z obu stron i pozostaw do ostygnięcia.
Pokrój cebulę, zalej ją wrzącą wodą i wyślij do blendera. Dodaj posiekane zioła, musztardę, sól i pieprz i posiekaj.
Wymieszaj masę cebulową z tuńczykiem w puszce.
Zawiń nadzienie w naleśniki w dowolny dogodny sposób i podawaj.