Ptysie z kurczaka i grzybów są dobre same w sobie lub z różnymi sosami. Lepiej jeść je na ciepło, ale także na zimno zachowują swój smak. A dzięki grzybom nie są tak suche jak zwykłe nadzienie z kurczaka bez dodatków.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- filet z kurczaka - 250 g
- Grzyby - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 0.5 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- żółtka - 1 rzecz
- Sezam - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj grzyby, kurczaka, cebulę i paprykę i smaż wszystko razem przez 10-15 minut. Doprawić.
Rozwałkuj ciasto i pokrój w kwadraty. W każdym z nich włóż nadzienie.
Ściśnij rogi u góry i wygładź wszystkie szwy.
Posmaruj ptysie żółtkiem, posyp sezamem i piecz w piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy