pieczenie 22.07.2022

ptysie z kurczaka i grzybów

50 min
4 porcje
Ptysie z kurczakiem i grzybami
O.B., stock.adobe.com
0

Ptysie z kurczaka i grzybów są dobre same w sobie lub z różnymi sosami. Lepiej jeść je na ciepło, ale także na zimno zachowują swój smak. A dzięki grzybom nie są tak suche jak zwykłe nadzienie z kurczaka bez dodatków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj grzyby, kurczaka, cebulę i paprykę i smaż wszystko razem przez 10-15 minut. Doprawić.

Rozwałkuj ciasto i pokrój w kwadraty. W każdym z nich włóż nadzienie.

Ściśnij rogi u góry i wygładź wszystkie szwy.

Posmaruj ptysie żółtkiem, posyp sezamem i piecz w piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy