Taką pizzę mięsną przygotowuję jednocześnie z kilkoma rodzajami mięsa. Jest szynka, drobno posiekane kiełbaski i pepperoni. Bardzo smaczna i satysfakcjonująca codzienna opcja. Tym razem powiem Ci, jak ugotować go na patelni.
Składniki
- śmietana - 5 art.
- majonez - 5 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
- salami - 40 g
- kiełbasy myśliwskie - 40 g
- szynka - 40 g
- Mozzarella - 60 g
- parmezan - 30 g
- sos pomidorowy - 2 art.
- pomidory koktajlowe - 3 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj śmietanę, majonez, jajko i mąkę. Wlej ciasto na patelnię.
Losowo pokrój wszystkie składniki mięsa, pokrój wiśnie w plasterki i zetrzyj mozzarellę z parmezanem.
Posmaruj ciasto sosem pomidorowym, ułóż nadzienie i posyp serem.
Piecz pizzę na patelni przez 15 minut pod przykryciem na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy