Kiedy mówią, że pyszne ptysie można przygotować z dowolnym nadzieniem, oznacza to – dosłownie z każdym. Co powiesz na duszoną kapustę z kiełbaskami? Świetna uniwersalna przekąska do domu, pracy lub podróży.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- Sezam - 2 art.
- kapusta - 250 g
- parówki - 3 kawałki
- papryka - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj kiełbaski i smaż przez kilka minut.
Dodaj posiekaną kapustę i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie ładnie brązowawa na średnim ogniu. Doprawić.
Rozwałkuj i pokrój ciasto, ułóż nadzienie i ściśnij krawędzie ptysiów.
Posmaruj ciasto ubitym jajkiem i posyp sezamem. Piec w piekarniku przez 20-25 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy