pieczenie 31.03.2022

Pizza z pieczarkami i bazylią

20 min
4 porcje
Pizza z pieczarkami i bazylią
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Ciekawą cechą tego przepisu jest to, że grzyby, pomidory i bazylia są tutaj świeże. Dlatego należy je układać na pizzy na samym końcu, gdy jest pieczona. I podgrzej trochę, aby uzyskać jaśniejszy smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj śmietanę, majonez, jajko, mąkę i sól do uzyskania gładkości. Wlać do patelni.

Ostrożnie polej sosem pomidorowym. Posyp pizzę tartym serem.

Piec pod przykryciem na kuchence przez około 12 minut.

Pokrój surowe pieczarki na plasterki, losowo posiekaj wiśnie, szalotki i bazylię.

Rozłóż wszystko na wierzchu i podgrzewaj przez kolejną minutę pod pokrywką.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy