
Ciekawą cechą tego przepisu jest to, że grzyby, pomidory i bazylia są tutaj świeże. Dlatego należy je układać na pizzy na samym końcu, gdy jest pieczona. I podgrzej trochę, aby uzyskać jaśniejszy smak.
Składniki
- śmietana - 5 art.
- majonez - 4 art.
- mąka - 2 art.
- sól - 1 szczypta
- jaja kurze - 1 rzecz
- sos pomidorowy - 3 art.
- ser - 80 g
- pomidory koktajlowe - 4 kawałki
- pieczarki - 2 kawałki
- szalotka - 2 kawałki
- bazylia - 4 listek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj śmietanę, majonez, jajko, mąkę i sól do uzyskania gładkości. Wlać do patelni.
Ostrożnie polej sosem pomidorowym. Posyp pizzę tartym serem.
Piec pod przykryciem na kuchence przez około 12 minut.
Pokrój surowe pieczarki na plasterki, losowo posiekaj wiśnie, szalotki i bazylię.
Rozłóż wszystko na wierzchu i podgrzewaj przez kolejną minutę pod pokrywką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy