W sezonie młodych ziemniaków koniecznie spróbuj zrobić tę sałatkę. Jest sycący, smaczny i zdrowy. Jogurt naturalny z aromatycznym koperkiem doskonale spełnia rolę dressingu. Pamiętaj, aby podać kilka plasterków cytryny do sałatki.
Składniki
- czerwona ryba (steki) – 300 g
- młode ziemniaki (gotowane) – 250 g
- Zieleń - 50 g
- koperek - kilka gałązek
- jogurt grecki - 4 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- liść laurowy - 2 kawałki
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda (filtrowane) – 1,5 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść czerwoną rybę w garnku z zimną wodą.
Dodaj sól, liść laurowy i gotuj przez 15 minut.
Schłodzić rybę, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Pokrój ziemniaki, zioła i koperek.
Połącz ryby, ziemniaki, zioła, sól i mielony pieprz.
Dodaj jogurt, posyp koperkiem i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy