pieczenie 30.03.2022

pomarańczowa babeczka

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pomarańczowa babeczka
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Pomarańczowa babeczka jest tak pyszna i aromatyczna, że w pełni rekompensuje jej prostotę. Lepiej upiec go w specjalnym okrągłym kształcie z otworem, ale zrobi to każdy inny. Radzę tylko lekko nasmarować olejem i posypać mąką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń skórkę z pomarańczy, wyjmij miąższ, usuń pestki i zmiel wszystko w blenderze.

Zetrzyj twaróg i ubij go mlekiem.

Ubij jajka ze zwykłym i waniliowym cukrem i solą na pianę. Dodaj oba rodzaje masła i twarogu,a następnie ubij.

Dodaj pomarańczę i wymieszaj.

Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto i włożyć do formy.

Piecz babeczkę w piekarniku przez 45-50 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy