pieczenie 22.01.2022

trójkątne paszteciki z mięsem

2 godz. 5 min.
12 porcji
Trójkątne paszteciki z mięsem
Anatolij Czikchirny, stock.adobe.com
0

Każdy kraj słynie ze zwyczajów, kultury i cech kuchni. Na przykład w Republice Tatarstanu piecze się bardzo smaczne trójkątne ciasta z mięsem-echpochmak. Podczas gotowania do ciasta wlewa się gorący bulion, z którego gotowy produkt jest bardzo soczysty i pachnący.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przesiej mąkę, dodaj suche drożdże, sól i cukier.

Dodaj ciepłe mleko, stopione masło i lekko ubite jajko.

Zagnieść miękkie ciasto, przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę. W tym czasie możesz ugniatać ciasto kilka razy.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Połącz mieloną wołowinę, cebulę, zmielony czarny pieprz i sól.

Podziel ciasto na 12 identycznych kawałków.

Rozwałkuj każdy na płaskie ciasto, ułóż trochę nadzienia i przyklej krawędzie trójkątem. Na górze powinien pozostać mały otwór.

Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym, ułóż placki i pozostaw na 20 minut w ciepłym miejscu.

Posmaruj placki żółtkiem, posyp sezamem i piecz przez 30 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Wyjmij paszteciki z piekarnika. Wlej 1 łyżkę do każdego przez otwór. gorący bulion i wyślij do piekarnika na kolejne 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy