pieczenie 16.03.2022

pączki drożdżowe z różowym lukrem

1 godz. 0 min.
5 porcji
Pączki drożdżowe z różowym lukrem
bbivirys, stock.adobe.com
0

Chcesz nauczyć się robić słynne pączki w różowym lukrze? Następnie przeczytaj uważnie ten przepis! W rzeczywistości za pomocą barwnika można uzyskać dowolny kolor. Wybierz ten, który najbardziej Ci się podoba lub spraw, aby pączki były kolorowe!

Składniki

do testu:
do glazury:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przesianą mąkę, drożdże i cukier.

Dodaj ciepłe mleko, stopione masło, esencję waniliową i zagniataj ciasto. Przykryj ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu na 1,5-2 godziny.

Rozwałkuj ciasto o grubości około 3 centymetrów i wyciśnij pączki specjalnym cięciem.

Ułóż półfabrykaty na posypanej mąką desce i pozostaw do wyrośnięcia na 15-20 minut.

Smażyć pączki na rozgrzanym oleju na złoty kolor i ułożyć na ręczniku papierowym.

W małym rondlu połącz cukier i wodę. Gotować na wolnym ogniu przez 7-10 minut, ciągle mieszając.

Dodaj barwnik, wymieszaj i wyłącz.

Schłodzić pączki, polać polewą i posypać posypką do ciasta.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy